16-12-2016 00:00:00

Banner Miranda Hazenberg

Miranda Hazenberg is oprichtster en eigenaresse van Blèzi Cosmetics. Ze is getrouwd met Frans en
is moeder van 2 kinderen (Meg - 14 jaar en Sem - 12 jaar)
 

Zintuigen op scherp

Hoe ervaar je de wereld om je heen als je niet of heel slecht kunt zien? Ik kan het me bijna niet voorstellen. Als make-up je vak is, ben je de hele dag door bezig met kijken naar kleuren in al hun nuances.

Wanneer je niet kunt zien, nemen andere zintuigen het over. Je gaat dan extra scherp ruiken, horen, voelen. En ervaart daardoor weer dingen die aan ons, zienden, vaak voorbij gaan.

Workshop Slechtziende VrouwenLaatst werd ik uitgenodigd om een workshop te geven aan een groep blinde en zeer slechtziende vrouwen. Dat vond ik best een uitdaging – maar wel eentje waar ik meteen ‘ja’ op heb gezegd. Aan het begin van de workshop heb ik mezelf voorgesteld en meteen maar even verteld hoe ik eruit zag. Vervolgens heb ik uitgelegd hoe belangrijk huidverzorging is. We hadden grote kommen met warm water klaargezet en alle deelnemers mochten zelf hun huid reinigen, peelen en een masker aanbrengen. Ik merkte hoe belangrijk geur en gevoel was voor deze vrouwen; ze maakten opmerkingen over de verschillende texturen en geuren van de producten en het zachte gevoel van hun huid na de behandeling.

Het was heerlijk om deze vrouwen eens lekker te verwennen. En tegelijk realiseer je je hoe dankbaar je mag zijn als je zelf goed gezond bent…

Liefs, Miranda